Majhne porcije, veliki učinki



Današnje porcije so enkrat višje, kot pred 50 leti, število obrokov pa je iz povprečnih 3 padlo na manj kot 2

Ljudje, ki jedo samo en obrok, se običajno bolj redijo, kot tisti, ki cel dan nekaj prežvekujejo in meljejo po ustih. Skrivnost počasnih in celodnevnih jedcev je, da je njihova prebava ves čas v pogonu, ves čas troši kalorije in je to podobno, kot bi cel dan trimčkali. Tisti, ki jedo enkrat, največ dvakrat na dan, imajo skoraj po pravilu težave s previsoko težo. Raziskave kažejo, da 85 % žensk po Evropi ne je dovolj sadja in zelenjave, pri moških pa je ta odstotek 72 % ...

Preberite več na Vemkajjem.si ...

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Na PFOA je opozarjal že dr. Janez Drnovšek

5 največjih napak, ki jih delamo, ko kupujemo sadje in zelenjavo

Dvakrat prekuhana voda