Kako preprečiti, da se kruh posuši



Moderne vrste kruhov se izredno hitro posušijo in začnejo plesneti. Kako to preprečiti?

Kruh je najboljši, kadar je svež, a kaj, ko je to samo prvi dan. Prva misel je, da bi kruh dali v hladilnik, kar ni dobro, ker bo izgubil okus in teksturo. Kruha, če je le mogoče, nikdar ne dajajte v hladilnik. Še v zamrzovalniku ga ne smete hraniti več kot 6 mesecev.

Lahko pa uporabite preprost nasvet. Kruh dajte v plastično vrečko, poleg dodajte še nekaj listov in stebel zelene in vse dobro zaprite. Zelena bo kruhu zagotavljala dovolj vlage, da se ne bo posušil, poleg tega pa zelena nima močnega vonja in ne bo spremenila na vonj in okus kruha.
... ...

Preberite več na Vemkajjem.si ...

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Na PFOA je opozarjal že dr. Janez Drnovšek

5 največjih napak, ki jih delamo, ko kupujemo sadje in zelenjavo

Dvakrat prekuhana voda