Sadje, ki premaguje ogljikove hidrate



Slivov sok ima iste lastnosti, kot sveže slive, ima pa med vsem jesenskim sadjem največ antioksidantov - O slivah vsekakor vemo premalo

Poznamo suhe slive, marmelade, sokove, najslajši so cmoki ... Slive so tako vsestranske, da je prav nenavadno, da jih ni pogosteje na naših jedilnikih. A ko so nutricisti odkrili, da slive pospešujejo presnovo ogljikovih hidratov, je zanimanje za ta jesenski zaklad začelo naraščati.

Tokrat vam predstavljamo razloge, zakaj je dobro piti slivov sok.

Slivov sok je bogat z vlakninami, vitamini in minerali, poleg tega pa izboljšuje prebavo, odpravlja težave z zgago in premaguje slabo počutje. Priporočljiv je zlasti za nosečnice, otroke in ljudi, ki so pod stresom.
... ...

Preberite več na Vemkajjem.si ...

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Na PFOA je opozarjal že dr. Janez Drnovšek

5 največjih napak, ki jih delamo, ko kupujemo sadje in zelenjavo

Dvakrat prekuhana voda