Kateri sladkor je najboljši?
Ali je boljši tak iz sladkorne pese, ali trsa? Ali je boljši bel, ali rjav? Rafiniran, ali ne? Umeten, ali naraven? Alternativen, ali alkoholen? Sladkorjev je preveč, da bi vedeli ...
V zadnjem pol stoletja je poraba vseh vrst sladkorja tako narasla, da je niti v najbolj optimistične večkratnike ne spravimo. Sladkor je postal tako razširjen, da praktično ni več stvari, ki ga ne bi vsebovala. Poleg tega se o njem širijo različne zgodbe, znanstveniki delajo prepih s svojimi dokazi, proizvajalci pa vsakič znova uspejo prepričati potrošnike, da verjamejo njim.
Kako dobro poznate sladkor?
O prednostih belega sladkorja pred rjavim smo pisali v prispevku Je rjavi sladkor res bolj zdrav od belega?. Kakšne posledice pusti sladkor na otroke, si lahko preberite v Sladkarije pri otrocih povzročajo agresijo. Sicer pa se sladkorji močno razlikujejo med sabo.
Preberite več na Vemkajjem.si ...
Komentarji
Objavite komentar