Odkrijte fenomen črnega česna



Črn česen je zdravilo, ki ga azijski zdravilci poznajo že tisočletja, svet pa ga je odkril šele pred petimi leti

Črn česen je v teh dneh gotovo najbolj moderna zelenjava. Poleg vseh zdravilnih lastnosti, ki jih ima običajen česen, in nenavadne barve, se navaden česen vendarle razlikuje od svojega svetlega sorodnika. Ne pušča neprijetnega vonja.

Črn česen so prvi izdelali v Južni Koreji. Vzgojili so ga s fermentacijo standardnih glivic na visoki temperaturi. Čebulice segrevajo skoraj mesec dni, med tem pa se v čebulici tvori melanoidin, ki česen obarva temno. Navzven so čebulice videti običajno, strok pa je črn. Korejci so to metodo barvanja razvili že pred tisočletjem, česen pa je cenjen, ker je bogat z antioksidanti. Korejci ga zato dodajajo k energijskim pijačam, na Tajskem pa je priljubljena tudi čokolada s črnim česnom.
... ...

Preberite več na Vemkajjem.si ...

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Na PFOA je opozarjal že dr. Janez Drnovšek

5 največjih napak, ki jih delamo, ko kupujemo sadje in zelenjavo

Dvakrat prekuhana voda