LCHF za začetnike
Želite jesti, kolikor želite in pri tem izboljšati svoje zdravje in še hujšati zraven? Čeprav se sliši neverjetno, pa je z metodo LCHF (Low Carg, High Fat - manj ogljikovih hidratov, več maščobe) to mogoče.
LCHF je poznana že 150 let, moderna znanost pa jo šele zdaj potrjuje z raziskavami. Pri tej metodi ni tehtanja hrane, štetja kalorij, ali bizarnih tablet. Je le zdrava, sveža hrana in zdrav razum. Poleg tega pa so vsi nasveti popolnoma brezplačni, kar v današnjem svetu polnih diet ni nepomembno.
Vsebina tega prispevka je povzeta po spletni strani DietDoctor.com, ki jo ureja švedski družinski zdravnik Andreas Eenfeldt. Je avtor več knjig o LCHF (v švedskem jeziku), nekaj let pa že ureja DietDoctor.com tudi v angleškem jeziku (dnevno ga obišče več kot 50.000 obiskovalcev).
Objavljamo daljši zapis o temeljnih značilnostih LCH, zakaj je tak ačin prehranjevanja dober in kakšno vrsto hrane izbrati. Gre za prispevek, ki je preveden v 26 lezikov (odslej tudi v slovenščino) in širi zavedanje, da je hrana, ki jo damo vase, vsaj tako, če ne še bolj, pomembna od tega, kar damo nase.
In še nekaj: če bi vsi ljudje na svetu preklopili na LCHF, ne bi bilo debelosti in sladkorne.
Preberite članek v celoti ...
Komentarji
Objavite komentar