Ne nasedajte YouTube izzivom s cimetom



Kako je GloZell zaslovela s cimetom in skoraj umrla - Tega nikar ne poskušajte doma, ker se lahko zadušite!

Cimetov omamen vonj marsikoga premami, da bi ga pojedel kar celo žlico. A to se lahko konča zelo tragično, predvsem pa zelo boleče. Že res, da spada cimet med naravne začimbe, a to še ne pomeni, da ni nevaren. Cimet, ki ga pridobivajo iz posušenega lubja cimetovcev (cinnamomum), je primeren samo kot prehranski dodatek, če pa ga zaužijete samostojno, so lahko posledice zelo hude.

Namreč, cimet spada med formaldehide, ki se ob prisotnosti vlage veže na človeško tkivo. Če torej poskusite pojesti žličko cimeta, boste najprej doživeli napad kašlja, z vsakim vdihom pa bodo cimetovi mikro delci prišli v pljuča, kjer lahko zadušijo mnoge kapilare. Poleg tega je cimet težko izkašljati, ker je njegova kemijska struktura podobna celulozi in so izbljuvki podobni tistim, ki jih imajo rakasti bolniki, bolečina v prsih pa je neznosna in lahko traja tudi do tri tedne!
... ...

Preberite več na Vemkajjem.si ...

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Na PFOA je opozarjal že dr. Janez Drnovšek

5 največjih napak, ki jih delamo, ko kupujemo sadje in zelenjavo

Dvakrat prekuhana voda