Hrana brez smisla
Kateri hrani se je dobro izogibati, kot svetuje Kristin Kirkpatrick, trenutno najbolj slavna dietetičarka na svetu
1. Hrana brez maščob in hrana z malo maščobami
Kaj ostane hrani, ki jih odvzamejo maščobe? Praviloma je brez okusa, nehranljiva, celo barvo in obliko dobi brezoblično ... Kirkpatrickova navaja primer kikirikijevea masla, ki mu odvzamejo maščobo. S tem v resnici zmanjšajo količino kikirikija, ki ga zamenjajo s sladkorjem. Že res, da ima 1 gram mašobe 9 kalorij, 1 gram sladkorja pa 4 kalorije in je živilo na videz manj kalorično, vendar pa živila z veliko sladkorja povzročajo inzulinsko odvisnost, sladkorno, staranje kože in kopico prebavnih težav. Poleg tega se sladkor hitreje spremeni v energijo in ste zaradi tega bolj lačni, čeprav nas prehranska industrija uči, da z manj kalorijami hujšamo. to bi držalo, če bi teh kalorij res bilo manj (preberite prispevek o načinu prehranjevanja z več mašobami in manj ogljikovimi hidrati: LCHF za začetnike).
... ...
Preberite več na Vemkajjem.si ...
Komentarji
Objavite komentar