Znate odmrzovati stvari?



Če imate težave z odmrzovanjem hrane, potem ne poznate trika, ki v 5 minutah odtali najbolj mrzle stvari

Če meso, ali piščanca odtajate več ur, potem je vašega čakanja dokončno konec. Vsako stvar lahko hitro in enostavno odtalite s samo dvema loncema.

Fizika nas namreč uči, da je pri odtajanju najpomembneje, da najdete material, ki dobro prevaja in odvaja toploto. Nikar si preveč ne razbijajte glave, ker je toplotno najbolj prevodno prav dno posode.

Vzemite prvi lonec, ga postavite na glavo, na njegovo dno pa postavite živilo, ki ga odtajate. V drugi lonec natočite vročo vodo in ga postavite na prvega. Seveda pazite, da je ta sestavljanka stabilna, vroča voda pa ima dva namena: najprej pomaga odvajati toploto, še pomembneje pa je, da zaradi teže dodatno pospešuje odtajanje.
... ...

Preberite več na Vemkajjem.si ...

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Na PFOA je opozarjal že dr. Janez Drnovšek

5 največjih napak, ki jih delamo, ko kupujemo sadje in zelenjavo

Dvakrat prekuhana voda