Živila, ki se kvarijo hitreje, kot si mislite



Ko kupujete in hranite živila, je dobro vedeti, koliko hranljivih snovi je še ostalo ...

Zeleni čaj
Količina antioksidantov v zelenem čaju se vsak mesec zmanjša za 5 %, kar pomeni, da ima čaj, ki je star več kot pol leta, skoraj pol manj zdravilnih učinkov, kot svež. Čaj izgublja moč tudi, ko je na svetlobi in na zraku. Pravilna hramba čaja sploh ni enostavna.

Izdelki iz paradižnika
Paradižnikove pelate ne smete nikdar dati v hladilnik. Konzerva, tudi če je zaprta, v treh mesecih izgubi tudi do 50 % antioksidantov(likopenov). Tudi kečapa ne hranite v hladilniku, še posebej, če je odprt. Paradižnik je lahko odlično sredstvo v boju proti raku, vendar le, če ni bil pred tem v hladilniku.
... ...

Preberite več na Vemkajjem.si ...

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Na PFOA je opozarjal že dr. Janez Drnovšek

5 največjih napak, ki jih delamo, ko kupujemo sadje in zelenjavo

Dvakrat prekuhana voda