Zakaj je 42 stopinj Celzija pomembnih za vaše zdravje



Ste se kdaj vprašali, zakaj vsi toplomeri za merjenje vročine merijo samo do 42 stopinj Celzija? Razlog je šokanten!

42 stopinj Celzija je zelo pomembna temperatura. Pa ne samo zato, ker temperaturi nad to mejo človek umre, pač pa, ker močno vpliva tudi na našo vsakodnevno prehrano.

Pri 43 stopinjah Celzija odmrejo vsi encimi, ki jih telo potrebuje za prebavo hrane. Prav tako se močno zmanjša tudi vpojnost vitaminov in mineralov. Če je hrana samo 3 minute izpostavljena temperaturi nad 43 stopinj Celzija, se za 50 do 80 % zmanjšajo njene hranljive lastnosti. upoštevajte to naslednjič, ko boste kuhali, ali puščali zelenjavo v avtu, ali na kakem drugem vročem, soncu izpostavljenem prostoru.
... ...

Preberite več na Vemkajjem.si ...

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Na PFOA je opozarjal že dr. Janez Drnovšek

5 največjih napak, ki jih delamo, ko kupujemo sadje in zelenjavo

Dvakrat prekuhana voda