Zakaj so ohlajene testenine bolj zdrave od vročih?



Ni vseeno, ali pojemo testenine takoj, ko jih skuhamo, ali eno uro kasneje. Preverite v čem je razlika!

Testenine, krompir in kruh imajo veliko škroba, ki ni najboljši za zdravje, še manj pa za vitko linijo. Britanski znanstveniki so dokazali, da je velika razlika med običajnim in odpornim škrobom, kar jih je pripeljalo do nenavadnega odkritja.

A začnimo najprej z običajnim škrobom. Kadar jemo živila z veliko škroba, ta v našem telesu izredno hitro razpade na sladkor, oziroma glukozo. In problem škroba je ravno v tej enostavni in hitri razgradljivosti, ki ima enak učinek, kot če bi sladkor jedli z žlico.
... ...

Preberite več na Vemkajjem.si ...

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Na PFOA je opozarjal že dr. Janez Drnovšek

5 največjih napak, ki jih delamo, ko kupujemo sadje in zelenjavo

Dvakrat prekuhana voda