Kako obdržati jagode sveže do 2 tedna?



Problem sadja je, da ne ostane dolgo sveže, kar je še posebej moteče pri jagodah. Objavljamo preprost trik, kako jim vseeno zadržati svežino ...

Tokratni nasvet za ohranjanje svežine lahko uporabite pri češnjah, grozdju, lubenicah, melonah in seveda pri vseh vrstah jagodičevja. Največji uspeh boste imeli seveda pri jagodah, ki kmalu po tem, ko jih iz trgovine prinesemo domov, izgubijo čvrstost in slasten izgled.

Da bi jagode ostale sveže tudi do dva tedna, potrebujete jabolčni kis, ki ga zmešate z vodo v razmerju 1 : 10. Jagode potopite v tako pripravljeno mešanico in jih pustite vsaj 5 minut, nato jih dobro sperite in ocedite. Odložite jih na kuhinjsko krpo in pustite, da se posušijo. Šele potem, ko so povsem suhe, jih dajte v čisto posodo in postavite v hladilnik.
... ...

Preberite več na Vemkajjem.si ...

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Na PFOA je opozarjal že dr. Janez Drnovšek

5 največjih napak, ki jih delamo, ko kupujemo sadje in zelenjavo

Dvakrat prekuhana voda