Varuh zdravja: kislo zelje



V tem letnem času je zelje najpomembnejša hrana za krepitev imunskega sistema in vzdrževanje biološkega ravnovesja.

Zime si brez zelja ne moremo zamisliti. Lahko ga uporabimo v omaki, juhi, solati, še posebej zdravo pa je kisano zelje. najboljša lastnost zelja je, da ima malo kalorij in veliko koristnih snovi: največ je vitaminov C, A, B1 in B2, od mineralnih snovi pa kalcija in kalija.

To pa še ni vse!

Zelje vsebuje veliko mlečnokislinskih bakterij, ki pomagajo pri uravnavanju črevesne flore. Poleg tega zelje blaži želodčne težave, uravnava metabolizem in stimulira odstranitev toksinov (čiščenje telesa).
... ...

Preberite več na Vemkajjem.si ...

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Na PFOA je opozarjal že dr. Janez Drnovšek

5 največjih napak, ki jih delamo, ko kupujemo sadje in zelenjavo

Dvakrat prekuhana voda