Proso je vulkan zdravja na katerega smo pozabili



Čeprav se proso v naših krajih uporablja že stoletja, pa je danes po priljubljenosti daleč za krompirjem, rižem in testeninami.

Danes, ko se vse več ljudi sooča s preobčutljivostjo na gluten (ta problem naj bi imelo že skoraj 2 % ljudi), v Evropi počasi na novo odkrivajo proso. V Sloveniji je ta trend še zanemarljiv, vendar proso ne vsebuje glutena, je hitreje in lažje prebavljiv kot denimo ajda, je bolj hranljiv, kot riž in koruza, ter cenejši in lažje dostopen, kot kvinoja in amarant. Prosena kaša naj bi bila dobra za zdravljenje raka, preprečuje zakisanost, čisti telo, znižuje holesterol, obnavlja črevesno floro, izboljšuje spomin, obnavlja kožo, nohte, lase, učvrščuje kosti ...
... ...

Preberite več na Vemkajjem.si ...

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Na PFOA je opozarjal že dr. Janez Drnovšek

5 največjih napak, ki jih delamo, ko kupujemo sadje in zelenjavo

Dvakrat prekuhana voda