Kako zdravi so pšenični kalčki?



Pšenica je lahko zelo koristna, lahko pa zelo škodljiva. A zdravilne učinke pšeničnih kalčkov so poznali že v časih Hipokrata ...

Če se dokopljete do ekoloških, zdravih in svežih semen pšenice, je to lahko super hrana za vas. Pšenični kalčki imajo namreč 10 aminokislin, ki jih človeško telo ne proizvaja, jih pa potrebuje za delovanje. Poleg tega imajo pšenični kalčki celo vrsto vitaminov, normalizirajo aktivnost želodca, izboljšujejo krvni obtok in blagodejno vplivajo na živčni sistem. Z rednim uživanjem pšeničnih kalčkov se vam bo izboljšala koža, popravila stopnja holesterola v krvi in še kup pozitivnih stvari. So izjemno bogat vir vitamina E.

Recept za lajšanje bolečin v klepih pa je na portalu Vem kaj jem.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Na PFOA je opozarjal že dr. Janez Drnovšek

5 največjih napak, ki jih delamo, ko kupujemo sadje in zelenjavo

Dvakrat prekuhana voda